Warning: A non-numeric value encountered in /customers/1/1/a/hr-bvba.be/httpd.www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5763

1. Premies ramen en deuren netbeheerder

Voor het plaatsen van hoogrendementsglas kom je tot juni 2016 in de meeste gevallen in aanmerking voor een premie van de Eandis of Infrax. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de U-waarde van het glas. Die waarde vertelt hoeveel warmte het glas door laat. Hoe lager de U-waarde, des te minder warmte er wordt doorgelaten. Voor glas met een U-waarde tussen 0.8 en 1.1 W/m²k krijg je een vergoeding van € 12 per m². Voor glas met U-waardes lager dan 0.8 W/m²k krijg de je hoogste vergoeding (€ 15 per m²).
Premies ramen en deuren

Voorwaarden van de netbeheerder

  • De premie ramen en deuren geldt alleen voor woningen in het Vlaamse gewest (vóór 1 januari 2006 aangesloten op het elektriciteitsnet).
  • De premie geldt niet bij herbouw of uitbreiding van een bestaande woning.
  • Veranda’s komen niet in aanmerking.
  • Je moet de werken uit laten voeren door een aannemer.
  • Lichtkoepels en transparante kunststof platen komen in sommige gevallen ook in aanmerking voor een premie, zolang je voldoet aan de eisen.

In het aanvraagformulier van de netbeheerder kun je exact aflezen aan welke technische eisen de nieuwe beglazing moet voldoen. Meer informatie over de aanvraag premie ramen en deuren vind je hier.

 

Wijzigingen premies 2016

In de loop van 2016 zullen de premies voor energiebesparende maatregelen waarschijnlijk afgebouwd worden. Naar verwachting zal dit op zijn vroegst gebeuren vanaf 1 juli 2016. Mocht je dus van plan zijn om ramen en deuren te voorzien van isolatieglas, dan kun je dit het beste zo snel mogelijk nog laten doen. In ieder geval voor 1 juli 2016. De datum op de eindfactuur is bepalend.

 

Combinatiepremie ramen en deuren

Indien je niet alleen de beglazing laat vervangen maar ook andere vormen van isolatie toepast, zoals muurisolatie of spouwmuurisolatie, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een combinatiepremie. Deze wordt door de netbeheerder vergoedt. De premies zijn hoger dan wanneer je alleen de beglazing laat vervangen (48-60 euro per vierkante meter). De hoogte van de premie hangt af van de totale U-waarde van het raam en van de overige isolatiemaatregelen. Meer informatie over de combinatiepremie en de voorwaarden vind je hier.

 

 

2. Vernieuwde premies ramen en deuren Vlaamse overheid

In juli 2015 heeft de Vlaamse overheid besloten om vanaf 1 november 2015 een nieuwe renovatiepremie in te gaan voeren. Wanneer je zowel het glas als het schrijnwerk laat vervangen in een woning die minstens 25 jaar oud is, dan kom je mogelijk in aanmerking voor deze vernieuwde renovatiepremie. Op deze pagina vind je meer informatie over de vernieuwde renovatiepremie.

Premie ramen en deuren

 

 

3. Gemeentelijke premie ramen en deuren

Ten slotte kan je ook via de gemeente premies aanvragen. Voor de plaatsing van isolatieglas kom je in sommige gemeenten en provincies in aanmerking voor een subsidie. Op deze pagina ontdek je of je in aanmerking komt.